Activiteiten

De ambachtelijke slagers van de vereniging volgen enerzijds activiteiten om hun kennis en vakmanschap te vergroten, en anderzijds zijn er in de winkel activiteiten om het voor de klanten aantrekkelijk en interessant te houden. En de klanten te kunnen blijven verrassen.

Hieronder vindt u een aantal activiteiten die wij reeds hebben ondernomen om onze kennis te verrijken.




Studiereis Londen

Onlangs hebben wij onze kennis verrijkt in het mooie Londen.

Onder begeleiding van collega slager Coen van der Zalm, die enkele jaren in Londen gewoond heeft hebben wij vele hotspots op foodgebied kunnen bezoeken. Hij begeleide ons soepel door deze wereldstad naar een grote variatie aan bedrijven, restaurantjes en markten. Behalve de grote warenhuizen bleken vooral de markten en de trendy winkeltjes een bron van inspiratie.

De inspiratie komt op zo een trip niet alleen van de locatie maar vooral ook van de collega´s onderling. Een aantal dagen alleen met vakidioten samen optrekken zorgt dat je met een hoofd vol ideeën weer naar huis terug keert. (Overigens ook met een beetje hoofdpijn van andere zaken, maar dat terzijde).

Het feit dat Coen de weg zo goed kende, als collega slager precies wist wat wij wilden zien, en zo de juiste plekjes wist te vinden maakte het geheel tot een perfecte trip.

Ik denk dat de foto´s verder voor zich spreken.




Bezoek Markthalle Krefeld en Peka aardappelproducten

Als meesterslagers volgen wij nauwlettend alle ontwikkelingen en trends in de foodbranche.

In dit kader bezochten wij de Markthalle in Krefeld, die aangeduid wordt al de meest innovatieve supermarkt van Europa. Indrukwekkend hoe hier op een oppervlakte van 11.000 m een gigantisch breed assortiment food en non food aangeboden wordt. Ook hier wordt goed ingespeeld op de trend blurring. Lekker genieten van lekkere ter plaatse bereidde producten en drankjes. Als meesterslagers hebben wij hier toch ook weer inspiratie opgedaan.

Volgende dag waren wij te gast bij Peka aardappelproducten in Odiliapeel. Aardappelproducten zijn een belangrijk onderdeel van onze kant en klaar maaltijden en cateringactiviteiten. Na een rondleiding door het productiebedrijf kregen wij een demonstratie van de vele mogelijkheden met aardappelen. Heerlijke producten op een heel creatieve wijze gepresenteerd en heel goed toepasbaar in onze bedrijfsactiviteiten.


Spaanse ham importeren vanuit Trevelez 

Een grote delegatie van de vereniging heeft een studiereis gemaakt naar Antonio Alvarez Jamones, producent van 100% natuurlijke serranohammen. Het bedrijf is gevestigd in Trevelez, in het zuiden van Spanje in het Alpujarra gebergte, in de regio van Cordoba. Men kreeg daar uitleg over de wijze van productie, de duur en verloop van het rijpingsproces en een smaaktest. Daarnaast bracht men een bezoek aan een natuurgebied waar de zwarte Iberico varkens vrij leven en zich te goed doen aan smakelijke eikels en gras.

Het zijn vooral deze hammen van de Pata Negras (zwarte poten) die in kwaliteit en smaak boven alle hammen uitsteken. De producent levert sinds 2013 ook in Nederland, rechtstreeks vanuit Spanje. Omdat de leden de kwaliteit van de hammen hebben ervaren, met eigen ogen hebben gezien dat het om een 100% natuurlijk product gaat en zich bewust zijn dat de varkens een uitstekend leven hebben gehad, hebben de meeste leden deze Serranoham uit Trevelez in het assortiment opgenomen. Laat u ook overtuigen en vraag er naar.


Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.