Wie zijn wij?

De Vereniging van Nederlandse Meesterslagers is een vereniging voor alleen de aller besten uit de slagersbranche.

Een branche waarin men trots is op het vak en vakmanschap.

Alleen slagers die gepassioneerd bezig zijn met hun vak en die hun vakmanschap en expertise bewezen hebben in de Nederlandse slagerswereld mogen de titel meesterslager dragen. Vooruitstrevend en een voorbeeld in de slagersbranche.

Op een breed culinair vlak hebben de meesterslagers kennis van vlees, vleeswaren en worstsoorten. Zijn bekend met o.a. kooktechnieken, wijnen, groente en fruit, vis, kaas, wild en gevogelte, kaas, salades en maaltijden.

Om het ambacht op een breed culinair vlak op te waarderen, blijft het vergaren van kennis een continu proces en kunnen de meesterslagers blijven voldoen aan de hoge wensen van de hedendaagse consument.

Waar staan wij voor?

Oorsprong

De Vereniging Nederlandse Meesterslagers is officieel opgericht in het jaar 2000, met als doelstelling : Ons profileren in de branche en verruimen en delen van kennis en ervaringen in de totale breedte van het slagersvak, maar wel met food als basis. Hoe werd je meesterslager? Iedere slager was indertijd verplicht 10 modules te volgen van +/- 10 lessen. o.a. wild en gevogelte, vis, a.g.f, wijn, kaas, communicatie, marketing en bereidingstechnieken.

Per module volgde een toetsing, door onafhankelijke examinatoren.

Was je voor alle modules geslaagd, werd er nog een meesterproef afgenomen op het bedrijf van de kandidaat. Na een positieve uitvoering van deze proef, kreeg je de titel “Meesterslager”.

Huidig

We zijn een groep gedreven en gepassioneerde vakgenoten verspreid over heel het land, die hun kennis, passie en ervaring onderling delen.

Tevens willen wij als groep een voorbeeld functie bekleden voor collega`s en de gehele slagersbranche.

BEEF

Onze activiteiten als groep Meesterslagers zijn gebaseerd op BEEF (lees : Butcher`s ,Education, Experience Forum ). Dit wil zeggen dat wij nauwlettend alle ontwikkelingen en nieuwe trends in de foodbranche volgen.

Door middel van education en delen van experiënce, van de oorsprong , slachten en levende inkoop, tot ontwikkelen, bereiden en vermarkten van nieuwe producten, blijven wij voorop lopen.

Hoe

Hiervoor organiseren wij 2-3 keer per jaar activiteiten in eigen land met een actueel thema en 1 keer per jaar een activiteit in het buitenland. Ook daarbij staan delen van ervaringen en verhogen van kennis bovenaan.

Wat

Verhoging van kennis, zowel theoretisch als praktisch maar wel op een hoog niveau . Theoretisch o.a. wetgeving, declaratie, allergenen, voedingswaarde volgen van trends in de food enz. praktische o.a. slachten, kaas maken, ijs maken, Spaanse hammen snijden, werken met barbecue enz.

Alles wat maar betrekking heeft op de huidige ontwikkelingen in de foodbranche.

Wie

De huidige leden van de Vereniging van Nederlandse Meesterslagers hebben zich al bewezen in de Nederlandse slagers branche.

Enkele voorbeelden hiervan zijn...

• ... Beste slagerij van Nederland
  • ... Beste worstmaker van Nederland
  • ... Beste gehaktbal of spareribs van Nederland
  • ... 3-sterren slagerijen (top van Nederland)
  • ... Winnaar Gouden Slagersring

Indien je geroepen voelt, om je aan te sluiten bij deze van oorsprong enige echte Vereniging van Nederlandse Meesterslagers en je hebt je bewezen in de slagersbranche en zeker bij deze groep wilt horen, laat het ons weten, dan nemen wij contact op met jouw.